Kinderen 4 t/m 8 jaar:
De allerjongste groep maakt op een speelse manier kennis met deze gevechtssport. Naast het hebben van plezier tijdens de lessen, leren wij de kinderen discipline en bouwen zij aan hun zelfvertrouwen. Kinderen krijgen de kickbokstechnieken in spelvorm aangeleerd. Deze technieken zijn niet gericht naar het hoofd.
Jeugd 9 t/m 12 jaar:
De jeugdgroep krijgt de kickbokstechnieken op een traditionele manier in lesvorm aangeboden. Wij verwachten van deze leeftijdsgroep meer discipline. De lesinhoud is hierop dan ook aangepast. Plezier hebben in het bewegen is ook voor deze groep het belangrijkste. Lesinhoud 20 minuten warming-up, 20 minuten technieken en 20 minuten sparren. Sparren en technieken niet naar het hoofd.
Vanaf 13 jaar:
De jongeren in deze levensfase ervaren dat inzet en discipline resultaat oplevert. Door technieken te herhalen word je beter. Plezier hebben is de basis en omdat de sport een gevechtskunst leren wij onze jongeren zich verantwoordelijk te gedragen binnen en buiten de gym. De les bestaat uit: 20 minuten warming-up, 20 minuten techniek, 20 minuten sparren. Sparren en technieken niet naar het hoofd.
Beginners en recreanten:
Een les voor beginners en recreanten begint met een stevige warming-up. Na de warming-up volgt de techniek training. De techniektraining kan samen met een trainingspartner worden uitgevoerd met of zonder gebruik van de bokszak, trap kussens of striking pads. De technieken worden stap voor stap uitgelegd. In principe wordt er tijdens deze les niet gespard. Mocht er wel worden gespard dan is dit alleen voor de liefhebbers en op semi-contact basis.
Wedstrijdvechters en gevorderden:
Deze les is voor de geoefende vechter die lichaam en geest een anderhalf uur aan een fysieke- en mentale uitdaging wil onderwerpen. Je traint met de wedstrijdvechters van Dragon Gym en start met een zeer zware warming-up van 30 minuten. Daarna volgt de technische training bestaande uit het drillen van trap- en stoot combinatie. De technische training wordt afgewisseld met enkelvoudige conditionele oefeningen met een trainingspartner eventueel met behulp van striking pads of trapkussens. In deze les wordt iedere les gespard.
Conditie- en bokszaktraining:
Een uur lang onder begeleiding stoot- en traptechnieken uitvoeren op de bokszak. De bokszak rondes worden afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Deze training is voor iedereen geschikt. Minimum leeftijd 16 jaar.